論壇公告

各位會員朋友.方便大家聯絡.提升回覆效率
有任何需要諮詢或團購服務的朋友.除私人訊息外.也可透過FB訊息或amy47620@gmail.com聯絡我們
也可加amy姐Line-0930115888.

請問我家寶貝ㄉX光照判斷ㄉ出有無CHDㄇ 

版主: doggydc, Jeff Wang, JLLinVET, 艾咪

請問我家寶貝ㄉX光照判斷ㄉ出有無CHDㄇ

文章jeason00 » 2005-03-22, 23:11

我家ㄉ寶貝現在4ㄍ月大ㄌ,昨天帶去照X光了,醫生拿囉量角器還有一堆量具測量良囉一堆角度數據後跟我說她有輕微ㄉCHD,建議我等6ㄍ月後作TPO手術,當時聽囉真是晴天霹靂阿,我想請問我家寶貝ㄉX光中她ㄉCHD嚴重ㄇ??? 謝謝
附加檔案
jeason00

文章jeason00 » 2005-03-22, 23:16

如果確定有CHDㄉ話,替她做JPS再配合保守療法這樣可以ㄇ,會對她ㄉ幫助比較大ㄇ
jeason00

文章doggydc » 2005-03-23, 08:56

Yes your dog has mild to moderate CHD. By the Dar method x-ray(#3), the angle of both dorsal rim is pretty fair. I don't think JPS will help anything if you won't follow conservative management. I also won't believe JPS can prevent any CHD process. This surgery has never been accepted by most of orthopedic surgeons in USA and other countries except Taiwan. Please do not waste your money on it. The only surgical procedure will help now is possible TPO if the femoral head coverage and Norberg's angle are still high enough. I need a better x-ray(position and contract) to do these measurements before I can give you more detail answer.
For my own experience, you can use conservative management to control your dog's CHD without any aggressive procedures. You just have to monitor his hip condition every 3 months until 1 1/2 to 2 years old. Let me know if you have more questions.
Dr. Lee
doggydc

文章jeason00 » 2005-03-24, 00:15

謝謝醫生ㄉ回答
麻煩有哪位可以幫我翻譯一下ㄇ 我只看ㄉ懂7.8成而已,想更清楚醫生ㄉ建議 謝謝
jeason00

文章小莫麻 » 2005-03-24, 00:56

【譯文如下】
沒錯,你們家狗狗有輕到中度的CHD,根據Dar法X光(第三張),兩側背側邊緣的角度還好。如果不做保守療法的話,我不認為JPS會有任何幫助,我也不認為JPS可以預防CHD惡化,除了台灣之外,這種手術從不被美國和其他國家接受,請不要把錢浪費在這上面。如果femoral head coverage和Norberg角夠高,目前唯一可能有幫助的手術是TPO,但我要看過更好的X光片(包括姿勢和對比度)才能做出評估。
根據我的經驗,你不需採用任何積極手術療法,只要以保守療法就可以控制你們家狗狗的CHD,請在他一歲半到兩歲之前,每三個月定期監控他的髖關節狀況。如果還有任何問題,歡迎隨時問我。
李醫師答覆
頭像
小莫麻

圖片: 3

回到 骨科

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客